Perheyrityksemme tarina alkoi tyhjyyttään ammottavasta autotallista. Äidistä, jolla oli hinku suunnitella toimitiloja riippumatta jostain tietystä mallistosta, sekä pojasta, joka mietti kuumeisesti korkeakoulunsa lopputyön aihetta. Eräs kesäpäivä Tukholmassa vuonna 2004 muutti kaiken. Poika istuskeli hotellin aulassa ja selaili asuntolehdestä paikallista asuntotarjontaa.

Myynnissä olevissa asunnoissa näytti olevan upeat sisustukset, aivan kuin joku olisi ne kuvausta varten sisään kantanut. Lehdelle löytyi helposti tilaa matkalaukusta.

Syksyllä 2006 lehtikuvista syntyi liikeidea, joka johti Santaniemi Oy:n perustamiseen. Pian tuon jälkeen silloinen NCC rohkeni tilata ensimmäisen sisustuksen uudisasuntoon Tampereen keskustassa.

Laminoitujen sisustuskuvien kanssa kiersimme tapaamassa rakentajia ympäri Suomen. Vakuutimme rohkeasti asiakkaita, että tästä voisi olla kaupallista etuja. Voi veljet, mitä menoa se oli, hyvässä – ja ei niin hyvässä.

Nousevan alan harmiksi vuonna 2008 Yhdysvalloista Suomenkin markkinoihin vaikuttanut rahoituskriisi sai rakentamisen lähes pysähtymään noin vuodeksi.

Pitkän matalalennon aikanakin olimme sitkeitä ja uskoimme omaan tekemiseemme enemmän kuin koskaan. Se palkittiin: olimme myös onnekkaita ja selvisimme tuosta ajasta. Vuonna 2012 alkoi uusi trendi, jolloin malliasuntojen sisustaminen muotoutui enemmänkin vakiintuneeksi käytännöksi. Se tarjosi alalle mahdollisuuden kasvuun, etenkin niille toimijoille, joita sohvien kantelu kiinnosti. Ja poffilaisia se kiinnosti!

Nyt äiti on jo jäänyt hienon uransa jälkeen onnellisesti eläkkeelle. Minulla on kuitenkin ympärilläni Suomen parhaat työkaverit, ja meillä on ilo edelleen tuottaa huippuunsa kehitettyjä ja alati parempia palveluita ja konsepteja niitä tarvitseville asiakkaille.

Uusi lehti kääntyy

Vuoden 2020 alussa tarinamme saa upean käänteen, kun Giitu Shop Oy -sisustusverkkokauppa avaa sähköiset ovensa kaikille sisustamisesta nauttiville ihmisille. Se, mitä POF on tehnyt jo vuosia, saa oivan jatkumon verkkokaupan muodossa.

On huikea fiilis päästä tarjoamaan muillekin samaa sisustuksen iloa, mistä ammattilaisemme ovat saaneet nauttia kaikki nämä vuodet.

Giitu.fi on tavallaan ihan uudenlainen kauppa. Vaikka jokainen, joka sisustusverkkokaupan perustaa, sanoo samat asiat, haluan silti uskoa meidän palvelumme monimuotoisuuden olevan monille verkkokaupoista ostaville kuluttajille tärkeää.

Giitu.fi tarjoaa sisustajille enemmän nähtävää, kuultavaa ja kosketeltavaa. Verkkokauppana Giitu onkin oikea hybridikauppa, sillä yli 100 suomalaisen showroomin voimin kuljemme edelläkävijän saappaissa, olipa vertailukohtana sitten perinteinen kivijalkamyymälä tai jokin nykyaikaisista kauppamuodoista.

Siis 100 showroomia, kyllä. Kaikki POFn sisustamat asunnot uudiskohteissa ympäri maata toimivat sisustamisen ikkunoina. Kohteistamme löydät vieläpä alennuksia ja ostosrahaa samalla kun tutustut esiteltävään asuntoon. Lisäksi vieraskynäblogimme tarjoaa uusimmat ja näyttävimmät sisustukset inspiraation lähteeksi.

Toivotan kaikki tervetulleiksi tutustumaan sisustaminen rentoon maailmaan stoorien ja sisustettujen asuntojen kautta!

Juhani Grönberg
Toimitusjohtaja
POF Group Oy

2020